Index ČSOB Factoring ve III. Q 2015

15. října 2015 < Zpět na výpis

Index ČSOB Factoring ve III. Q 2015

Platební morálka měřená Indexem úhrad po splatnosti dosáhla na sklonku loňského roku nejlepších výsledků v historii měření Indexu ČSOB Factoringu a předznamenal letošní extrémní růst. Ten podporovaly též výsledky indexu za první a druhé čtvrtletí letošního roku, které dosahovaly výrazně nadprůměrných hodnot. Ve čtvrtém čtvrtletí sice došlo ke zhoršení, ovšem jedná se o sezónní výkyv, který navíc zvěstuje pokračování silné ekonomické aktivity.

Index návratnosti pohledávek vykazuje mírné zhoršení, což může naznačovat křehkost současného růstu. To odpovídá i aktuální prognóze České národní banky, která předpovídá zpomalení ekonomického růstu v příštím roce.

Vysvětlivka:

INDEX ČSOB Factoring je odrazem reálné ekonomiky a indikuje její stav dříve, než se projeví v hrubém domácím produktu. INDEX vychází z odchylek skutečné návratnosti pohledávek a úhrad po splatnosti od dlouhodobého průměru daných veličin.

© ČSOB Factoring, a.s. | IČ: 45 79 42 78 | Zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 1647 |

Benešovská 2538/40, 101 00  Praha 10 - Vinohrady | Telefon: 267 184 810 | Email: info@csobfactoring.cz

Právní ujednáníProhlášení o přístupnosti